Onze tuin & Epicurus

door
in Algemeen

Als ik bang ben wil ik dat een vriend mijn hand pakt en dat wij het samen doen” staat op het plantenlabel van Abel (7 jaar uit groep 3).

In mijn tuin hoeft de zon niet altijd te schijnen” zegt Nouali  (10 jaar uit groep 6) tijdens de derde les.

Dat ik vijf keer mijn klas mocht observeren terwijl zij zichzelf steeds beter leerden kennen was erg waardevol” gaf leerkracht Caroline als feedback na het afronden van de pilot.

S.E. Dag en De Positieve Link hebben namelijk de krachten gebundeld en dat heeft geresulteerd in een nieuwe lessenreeks voor basisscholen: Onze tuin & Epicurus.

Onze tuin & Epicurus is een lessenreeks met filosofische insteek waarbij de kinderen zichzelf beter leren kennen en ontdekken hoe ze met elkaar willen leven in een steeds veranderende wereld.

Het startpunt van deze lessenreeks is de tuin van filosoof Epicurus. Hij was een stoïcijn en de lessenreeks volgt zijn vier stoïcijnse deugden:

  • Wijsheid
  • Moed
  • Rechtvaardigheid
  • Gematigdheid

Deze deugden komen aanbod tijdens de eerste vier lessen (45-60 minuten). De vijfde les is een terugblik en afronding in een.
Er zijn drie varianten van de lessenreeks, een voor de onder-, midden- en bovenbouw van de basisschool.

Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op! In een vrijblijvend gesprek beantwoorden wij graag vragen en leggen nog meer uit over Onze tuin & Epicurus. Wij hebben er veel zin in!

Contact – S.E. Dag (sedag.nl)