‘S.E. Weken’ & de S.E. ZOMERWEEK

door
in Algemeen

Sinds schooljaar 2015-2016 is de onderwijs CAO aangepast. Een van deze aanpassingen zijn de lesvrije dagen voor docenten. Om de werkdruk te verlagen en docenten meer tijd te geven voor documentatie en verslaglegging zijn er vijf schooldagen per schooljaar waarop de leerlingen extra vrij zijn zodat de docenten niet voor de klas hoeven te staan en deze tijd kunnen gebruiken voor verslaglegging: les vrije dagen.
Scholen mogen deze dagen, net zoals de studiedagen, zelf inroosteren. De meeste scholen kiezen ervoor om de les vrije dagen achter elkaar in te roosteren wat er toe leidt dat leerlingen een extra vakantie week hebben.

S.E. Dag verzorgd op zowel de studiedagen als de les vrije dagen de opvang van de leerlingen met onze te gekke dagen en als scholen er voor kiezen om de les vrije dagen achter elkaar in te roosteren dan organiseren wij een ‘S.E. WEEK’.

Een ‘S.E. WEEK’ is van maandag tot en met vrijdag, reguliere schooltijden, in het schoolgebouw, een fantastisch leuke week!
Een ‘S.E. Week’ heeft altijd een overkoepelend thema. Tijdens deze week gaan de kinderen samen met onze theaterdocente een eigen theatervoorstelling maken. Daarnaast staan er verschillende kook-, knutsel-, spel- en kampactiviteiten op het programma, passend in het thema.  Op vrijdagmiddag wordt de week gezellig afgesloten met een super leuke voorstelling waarbij de ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s van harte welkom zijn om te komen kijken!

Er zijn inmiddels al een aantal ‘S.E. WEKEN’ geweest. De laatste was voor de krokusvakantie, een ‘S.E. WEEK’ op Ijburg voor de leerlingen van de Poseidon, de Archipel en de Willibrordschool. Een fantastische leuke week, met als thema ‘kamp’, die nog veel langer had mogen duren!

Ennnnnnnn de ALLERLEUKSTE week van het jaar komt er weer aan: de S.E. ZOMERWEEK!
Maandag 18 juli – vrijdag 22 juli, meer informatie volgt deze week.

1 18 10 21 13