Dagindeling. Een doorsnee evenementendag!

Een ‘S.E. Dag’ begint op de normale schooltijd. Bij onderstaand voorbeeld van een ‘S.E. Dag’ zijn we uitgegaan van een schooldag die begint om 08:30 uur en eindigt om 15:00 uur. De ochtend/middag workshops nemen elk ongeveer 2u in beslag.

 • Welkom

  De kinderen worden in het schoolgebouw verwelkomd door het team van S.E. Dag. We beginnen de 'S.E. Dag' met een gezamenlijke opening.

 • Ochtendworkshop

  Ochtendworkshop, inclusief fruitpauze.

 • Lunch

  Gezamelijk buitenspelen en lunchen.

 • Middagworkshop

  Middagworkshop en drinkpauze.

 • Afsluiting

  Gezamenlijke afsluiting van de 'S.E. Dag' en aan elkaar laten zien waar de kinderen tijdens deze dag mee bezig zijn geweest. Ouders zijn van harte welkom bij deze afsluiting!

Workshops. Geen dag hetzelfde!

Een ‘S.E. Dag’ wordt samengesteld in samenspraak met de school. De wensen en mogelijkheden van de school, deelnemers, populariteit, thema’s en de verschillende docenten zorgen ervoor dat geen enkele ‘S.E. Dag’ hetzelfde is. Wij kunnen dus geen standaard ‘S.E. Dag’-voorbeeld geven. Hiernaast staan wel een aantal mogelijkheden waaruit een ‘S.E. Dag’ kan bestaan.

Theater

Kinderen vinden het heerlijk om te spelen. Ze verbeelden zich graag dat ze iemand anders zijn. Ze spelen ‘vadertje en moedertje’, doktertje, ridder of koning. Maar toneelspelen is niet alleen leuk. Het vergroot ook je zelfvertrouwen en concentratie. Je leert samen te werken en voor elkaar op te staan. Toneelspelen ontwikkelt de fantasie en de creativiteit van elk kind.

De workshops van de S.E. Dag dramadocent speelt in op deze natuurlijke behoefte van een kind. Spelenderwijs leren de kinderen zich te uiten. Door na te apen, anderen te spiegelen of iets uit te beelden Er wordt gebruik gemaakt van hun levendige fantasie en er wordt ingespeeld op hun belevingswereld. Al spelend leren.

Wie wil dat nou niet?

Dans

In korte tijd werken de S.E. Dag dansdocenten met de kinderen aan een leuke dansvoorstelling. Behalve dat de kinderen kennis maken met een bepaalde dansvorm, doen ze meteen ook podium ervaring op.

Verschillende dansvormen behoren tot de mogelijkheden; werelddans, hip hop, breakdance, musical, flamenco en nog veel meer!

Alle dansdocenten zijn ervaren en zeer bevlogen.

Yoga

Kinderyoga geeft kinderen de ruimte om ontspanning en zelfvertrouwen te ervaren. Daarnaast zorgt het voor een soepeler lichaam en een goede lichaamshouding.

Maar kinderyoga is vooral samen plezier beleven! Alle zintuigen worden hierbij aangesproken en kinderen leren spelenderwijs de yogahoudingen. Ze gaan stoer bewegen als een leeuw, kwispelen als een hondje, stevig staan als een boom, langzaam bewegen als een slak en in gedachte gaan ze op reis naar de maan en de sterren.

Fotografie

Fotografie is nog nooit zo actueel geweest als heden ten dagen. Waar je vroeger draagtassen vol apparatuur nodig had om een foto te maken, heeft nu elke telefoon een camera. Het makkelijk foto’s kunnen maken roept ook een verantwoordelijkheid op. Hoe gaan kinderen hier mee om en wat fotograferen ze eigenlijk? Hier wordt op speelse wijze naar gekeken. Daarnaast komen ook de basistechnieken van het maken van een foto naar voren.

Wat doet licht eigenlijk met een foto, en hoe gebruik je dat?

De workshop wordt begeleid door een zeer ervaren beroepsfotograaf.

Sport & Spel

In de ogen van S.E. Dag is sport en spel essentieel voor een goede lichamelijke ontwikkeling van kinderen. De sport en spel docenten stimuleren de kinderen om met elkaar te spelen, te sporten en te bewegen. De kinderen kunnen zich heerlijk uitleven en ondertussen leren ze een groot aantal vaardigheden. Zoals samenwerken, op een respectvolle manier met elkaar omgaan, nakomen van regels en het reguleren van hun emoties.

Het hebben van een gymzaal is voor deze workshop geen vereiste, buiten sporten en spelen is net zo lekker!

Circus

De circusactiviteiten worden begeleid door de docenten van Circus Elleboog!
Alle circusdocenten zijn zeer goed gekwalificeerd en maken de kinderen wegwijs in de wereld van acrobatiek, jongleren, trapeze zwaaien en nog veel meer.

De kinderen zijn lekker actief bezig tijdens deze te gekke workshop, leren kunstjes en wanen zich voor even een echte circusartiest!

Illusteren

Kinderen hebben een rijke fantasie en zijn daardoor heel creatief. Hun leefomgeving en denken is totaal anders dan van volwassenen, en daarom erg leuk om vast te leggen. Dit doen we tijdens deze workshop, door middel van vragen en onderwerpen die ze bezighouden, zoals: Wat wil je later worden? Hoe ziet je familie eruit? Wat vind je het leukste plekje in je huis? Daarnaast gaan we verschillende spelletjes doen en mogen de kinderen knippen, plakken, elkaar portretteren en bouwen.

De workshop wordt gegeven door een enthousiaste illustrator!

Filosofie

De filosofieles is speciaal ontwikkeld voor kinderen van de basisschool.

Onze docente omschrijft haar les als volgt:

“Tijdens filosofieles krijgen de kinderen de mogelijkheid om na te denken zonder goede of foute antwoorden. De vragen mogen de kinderen zelf bedenken en gaan dus ook alle kanten op, van: ‘Mogen jongens ook jurken dragen?’ en ‘Kunnen koeien nadenken?’, tot ‘Is verliefd zijn alleen maar leuk?’. Deze vragen koppel ik aan een filosoof door middel van een interactieve opdracht. Zodat de kinderen hun gedachten door een stripverhaal of een mindmap op papier kunnen zetten en aan ouders kunnen vertellen over Socrates die op de markt allerlei vragen stelde aan mensen!”

Goochelen

Tarieven. Wat kost een S.E Dag?

De kosten van deelname aan één ‘S.E. Dag’ zijn €31,50 euro per kind.
Voor broertjes en zusjes geldt een korting van 15% per gezinslid.

 • 1e kind €31,50 euro
 • 2e kind €27,50 euro
 • 3e & 4e kind €24,50 euro

Wanneer een school geen continurooster heeft en de woensdag een korte dag is geldt een aangepast tarief.

De kosten voor een korte ‘S.E. Dag’ op een woensdag bedragen respectievelijk €25,-/€23,-/€21,- euro.

Testimonials. Wat vinden andere?

“Sarah (5) heeft een hele leuke ‘science S.E. Dag’ gehad. Ik vind het echt tof dat jullie zo’n boeiend programma met proefjes voor kinderen van Sarah’s leeftijd hebt weten samen te stellen. Complimenten..!”
Alexandra, moeder van Sarah | de Archipel, Amsterdam

  Hugo (8): “Het was fantastisch! Het zou het leukste zijn als elke schooldag een ‘S.E. Dag’ is. Mijn vader gaat kijken of ik op breakdance les kan!”
  Nicolaas Maesschool, Amsterdam

  “Goed georganiseerd, de dag programma’s zijn met toewijding en veel creativiteit samengesteld, enthousiaste docenten die de lessen komen geven en erg prettig: de ruimtes worden altijd keurig achtergelaten! Wij zijn heel bij met de opvang die S.E. Dag biedt tijdens onze studiedagen.”
  Coby, directrice Amsterdamse Montessori School | de AMS, Amsterdam